ORGANISATIE

Er was na 9 edities van het culinair festival der Voorkempen eens nood aan een pauze en renovatiewerken om zo het festival modern en aantrekkelijk te houden. Gelet op de steeds groeiende concurrentie is het noodzakelijk om aanpassingen door te voeren en een finishing touch te presenteren die andere festivals vaak vergeten.  Het hoofdingrediënt op het Wezel Culinair-menu is en blijft natuurlijk de topgastronomie.
 

Parelfeesten vzw heeft de organisatie overgedragen aan Recodin Events bvba waardoor de aanpak en structuur naar een professioneel niveau wordt getild.  Het gekende dorpsplein van +/- 5.000m² zal geen omkadering meer bieden aan Wezel Culinair 2.0, want het festival verhuist naar een andere locatie van 20.000m² verder in het dorp.  We willen voor editie 2019 graag hetzelfde gastenprofiel blijven aanspreken en we hopen u terug als bezoeker te mogen verwelkomen!

PS:  Ook Calibrii komt terug in 2019!  Calibrii wordt een ontmoetingsmedium waar  jonge en ervaren levensgenieters kunnen wegdromen zoals tijdens een tropische vakantie.  Er wordt een dorp gebouwd waar men alles terugvindt om een totaalbeleving te ervaren.  Aan het muzikale en culinaire aspect blijft Calibrii trouw, maar er zal ook een massagesalon en een fashion- en barbershop aanwezig zijn. Alle standen worden gebouwd met natuurlijke materialen waardoor het totaalplaatje een zomerse sfeer uitademt.

Michel
Michel Van Genechten

Oprichter & organisator Wezel Culinair

In 2009 heb ik het idee gelanceerd om een 'eenmalig' culinair feest in het dorp te organiseren. Met de hulp van enkele vrienden werd dit gerealiseerd en groeide het doorheen de jaren uit tot een ongezien succes.  Aan het concept werd niet gesleuteld, maar het recept werd wel gekruid en op smaak gebracht waardoor we qua culinair aanbod en uitstraling op hetzelfde niveau staan als de stedelijke festivals.  Wezel Culinair is en blijft echter een hobby voor mij waar ik met veel passie en energie aan werk om er jaar na jaar een 'parel' van te maken.

Radio 2 - Interview
00:00 / 00:00
Dimitri Segers & Gaël Majorovic

Organisatie Wezel Culinair

Gaël & Dimitri organiseren al meer dan 20 jaar B2B events met hun bedrijf Recodin events en zijn als inwoner van Schilde al jarenlang fan van Wezel Culinair.
 

Als collega’s maar ook als man & vrouw hebben zij allebei ieder hun specialiteit binnen de eventsector en deze waarden zijn zeker een surplus voor de organisatie van Wezel Culinair.


Dit jaar zijn ze dan ook heel trots om aan dit lokale evenement mee te mogen meewerken met als einddoel de gasten een nog meer gesmaakt event te laten beleven.

Marly.jpg
Marly van der Made

Manager Wezel Culinair - Hospitality

Als (ondertussen ex) inwoonster van ‘s Gravenwezel is Marly sinds het prille begin steeds een trouwe bezoeker geweest aan Wezel Culinair en Calibrii. Met veel plezier en ‘goesting’ gaat ze er dit jaar voor het eerst achter de schermen haar schouders mee onder zetten om er samen met Michel, Dimitri & Gaël een fantastisch event van te maken.

Heidi & Davy Van Campen

Managers Wezel Culinair - Bars & People

In 2011 kwam Heidi als vrijwilliger het team vervoegen en na een aantal edities werd de vriendschap en passie alleen maar groter. Meewerken aan een evenement tot wat het vandaag is, geeft haar een speciaal en warm gevoel.  In 2015 is Davy als partner van Heidi mee betrokken geraakt bij Wezel Culinair en sloeg de microbe ook bij hem over. Samen met Heidi zijn zij sinds 2016 verantwoordelijk voor bar, zaal en personeel. Plannen en organiseren is voor beiden een passie en meewerken aan dit festival is iets waar heel het jaar naar uitgekeken word.

.

DavyEnHeidi.jpg
Vrijwilligers.jpg
Vrijwilligers

Dankzij een 40-tal enthousiaste vrijwilligers kan de organisatie rekenen op een goed draaiende structuur tijdens het evenement.  Vrijwilligers nemen taken op zich zoals bar, kassa, afwas, zaal, bediening en milieu. 

Ben je ook geïnteresseerd in de werking achter de schermen en wil je een centje bijverdienen in amicale sfeer, neem dan gerust contact met ons op.